Skip to content

Omgaan met een overval

Training

Omgaan met een overval

Leer hoe je moet handelen voor, tijdens en na een overval
Winkels en casino’s in Nederland worden helaas nog te vaak overvallen. Een overval is vrijwel altijd een traumatische ervaring. Het gebeurt onverwachts en je voelt je machteloos. De gevolgen zijn enorm, want een overval gaat vaak gepaard met geweld en bedreigingen. In de training Omgaan met een overval leer je hoe voor, tijdens en na een overval moet handelen. Daarmee vergroot je je mentale weerbaarheid en weet je wat je moet doen om veilig te blijven.

Verschillende tactieken
De ene overval, is de andere niet. Zo zijn er situaties waarin de overvaller met veel lawaai binnenstormt, de kassa-inhoud eist en vervolgens snel vertrekt. Andere overvallers gaan onopvallender te werk door zich eerst als klant voor te doen en pas toe te slaan op een geschikter moment. Ook zijn er overvallers die specifiek wachten tot de opening of sluiting van een winkel, om aanwezigheid van klanten of andere medewerkers te voorkomen.

RAAK
Tijdens een overval is er maar één ding belangrijk: jij en jouw medewerkers moeten zo veilig mogelijk blijven. In de training Omgaan met een overval leer je alle theoretische én praktische vaardigheden om daarvoor te zorgen. In het eerste deel van de training besteden we aandacht aan het vroegtijdig herkennen van afwijkend gedrag. Je leert ook over de verschillende vormen van agressie, hoe je emoties kunt lezen en welke preventieve maatregelen je kunt nemen.

Details training

Brochure aanvragen
Vragen of meer informatie?

Neem contact op ons

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug naar overzicht

Top vacature

Wil jij bijdragen aan de veiligheid van duizenden vluchtelingen? Zorg jij ervoor dat zij zich veilig voelen?