Skip to content

Fysieke weerbaarheid voor Zorgprofessionals

Training

Fysieke weerbaarheid voor Zorgprofessionals

Omgaan met grensoverschrijdend gedrag in de zorg

Je krijgt vrijwel iedere dag te maken met lastige of zelfs agressieve patiënten en/of cliënten. Hoe ga je daar goed voorbereid en op een veilige manier mee om? In de training Fysieke weerbaarheid voor Zorgprofessionals leer je hoe je het gedrag van anderen op voorhand goed interpreteert en hoe je professioneel én humaan omgaat met fysieke agressie.

Signalen van agressie herkennen

Jouw belangrijkste taak is zorg verlenen. Dat doe je het best als je je veilig voelt op de werkvloer. Maar helaas krijg je regelmatig te maken met intimiderende of agressieve personen. Iemand die bewust of onbewust agressief dreigt te worden, geeft van tevoren vaak verbale en non-verbale signalen. In deze training leer je die signalen te herkennen, zodat jij en je team snel kunnen handelen bij de dreiging van een fysieke aanval.

Humane begeleiding van agressieve patiënten en cliënten

Soms kunnen mensen er niets aan doen dat ze agressief worden, omdat de agressie voortkomt uit medische of psychische problematiek. In deze training leer je diverse technieken om deze personen op humane wijze vast te pakken en te begeleiden, zodat ze zichzelf en anderen niet kunnen bezeren. Op deze manier kun je jouw aandacht snel weer richten op de mens achter de agressie, zodra de situatie veilig is.

Details training
Trainingsduur: ?
Doelgroep: ?

Wil je meer informatie over de training Fysieke weerbaarheid voor zorgprofessionals? Of wil je advies over welke training het beste bij jouw team of afdeling past? We helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.

Brochure aanvragen
Vragen of meer informatie?

Neem contact op ons

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug naar overzicht

Top vacature

Wil jij bijdragen aan de veiligheid van duizenden vluchtelingen? Zorg jij ervoor dat zij zich veilig voelen?