Skip to content

Awareness-trainingen: Receptiediensten

Training

Awareness-trainingen: Receptiediensten

Receptionisten en hosts met oog voor veiligheid en beveiliging

Als receptionist of host werk je veelal vanuit de meest strategische plek van het gebouw: de balie bij de hoofdingang. Daarom kun jij vanaf jouw werkplek een enorme bijdrage leveren aan het bewaken van de veiligheid en beveiliging binnen jouw organisatie. In de Awareness-training: Receptiediensten leer je hoe je afwijkend gedrag vroegtijdig kunt herkennen. Zo help je jouw organisatie nog veiliger te maken voor klanten, patiënten, cliënten, bezoekers én medewerkers.

Gastvrijheid in combinatie met veiligheid

Jouw balie is de belangrijkste ontvangstplek voor personen die het gebouw binnenkomen. Of je nou werkt bij een zorginstelling, hotel, congrescentrum of kantoorpand: jouw collega’s en jij zien haast iedereen. Jammer genoeg zijn veel receptionisten zoals jij nog ‘slechts’ het gastvrije visitekaartje van organisaties. Een gemiste kans, vinden wij. Iedere receptionist en host kan namelijk zijn of haar reguliere werkzaamheden, gericht op klassieke ontvangsttaken en baliediensten, uitstekend combineren met het borgen van veiligheid en beveiliging.

Denken, delen en vooral veel doen

De Awareness-training: Receptiediensten is verdeeld in denken, delen en doen. Er ligt een nadruk op ‘doen’, omdat wij uit ervaring weten dat receptionisten en hosts vooral doeners zijn. We wisselen theorie regelmatig af met interactieve werkvormen uit de praktijk, beeldmateriaal en praktijkopdrachten. Zo proberen we de trainingen voor jou zo levendig mogelijk te maken. Tijdens deze training leer je afwijkend gedrag in een vroeg stadium te herkennen. Ook bieden we handvatten om situaties vervolgens op een gastvrije manier op te lossen. Daarbij rekening houdend met je eigen emoties en die van de ander. Je leert namelijk te kijken naar jezelf en vanuit daar de communicatie aan te gaan met anderen. Tijdens de Awareness-training: Receptiediensten leer je geen trucjes, maar effectieve strategieën die beklijven omdat we vooral ‘doen’!

Wil je meer informatie over de Awareness-training: Receptiediensten? Of wil je advies over welke training het beste bij jouw team past? We helpen je graag! Neem gerust contact met ons op of klik hier om je in te schrijven.

Brochure aanvragen
Vragen of meer informatie?

Neem contact op ons

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug naar overzicht

Top vacature

Wil jij bijdragen aan de veiligheid van duizenden vluchtelingen? Zorg jij ervoor dat zij zich veilig voelen?