Top vacature
Beveiliger in regio Rotterdam? Start nu met jouw droom baan bij de kliniek van Fivoor in Poortugaal: FPC de Kijvelanden en FVK Rotterdam.
Agressie in de wachtkamer
‘Ik wil NU geholpen worden!’ Klinkt zo’n dreigende toon herkenbaar? Helaas hebben veel huisartsen, praktijkondersteuners en huisartsassistenten te maken met verbale of fysieke agressie van patiënten. Dat kan een behoorlijk nare ervaring zijn, vooral als je niet goed weet wat je moet doen in zo’n situatie. In de training Omgaan met agressie binnen de huisartsenpraktijk leren jij en je team hoe je agressie vroegtijdig kunt herkennen, wat je moet doen en hoe jullie veilig blijven tijdens jullie werk.
Signalen en emoties leren herkennen
De meeste patiënten in jouw wachtkamer gedragen zich keurig, maar jammer genoeg zijn er ook patiënten die schreeuwen, intimideren, bedreigen of zelfs overgaan tot fysieke agressie. Iemand die agressief dreigt te worden, geeft van tevoren vaak verschillende verbale en non-verbale signalen. In de training Omgaan met agressie binnen de huisartsenpraktijk leer je deze signalen en emoties vroegtijdig te herkennen. Bovendien leer je over de verschillende vormen van agressie en hoe je een onveilige situatie de-escaleert. Zo kunnen jij en je team voorvallen met agressie of ongewenst gedrag op een professionele en veilige manier oplossen – of zelfs voorkomen.
Details training
Trainingsduur: Maatwerk (de duur van de training is in overleg met de opdrachtgever).
Doelgroep: Alle professionals die werkzaam zijn binnen een huisartsenpraktijk. Wij werken vaak met groepen van 6 tot 12 deelnemers.
Brochure aanvragen