Skip to content

Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag in de zorg

Training

Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag in de zorg

Ontdek hoe je omgaat met agressieve patiënten en bezoekers

Agressie of grensoverschrijdend gedrag tegen zorgpersoneel lijkt tegenwoordig haast onderdeel van het werk. Patiënten en bezoekers uiten hun ongenoegen steeds vaker met fysieke of verbale agressie. Hoe ga je daar op een professionele manier mee om? In de training Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag in de zorg leer je dit gedrag op tijd te herkennen, zodat jij en je collega’s in conflictsituaties veilig blijven en weerbaarder zijn.

Verbale en non-verbale signalen herkennen

Een veilig gevoel tijdens je werk is hartstikke belangrijk. Op die manier kunnen jij en je team het beste zorg verlenen. Toch komt het vaak voor dat patiënten, familie of andere bezoekers agressief of gewelddadig worden. Iemand die agressief dreigt te worden, geeft van tevoren vaak verschillende verbale en non-verbale signalen. In de training Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag in de zorg leer je deze signalen en emoties vroegtijdig te herkennen. Ook leer je over de verschillende vormen van agressie en hoe je een onveilige situatie de-escaleert.

Details training

Trainingsduur: Maatwerk (de duur van de training is in overleg met de opdrachtgever).

Doelgroep: Zorgpersoneel bij ieder type zorgorganisatie, zoals een ziekenhuis, zorgcentrum, thuiszorg en psychiatrische inrichting. Wij werken vaak met kleinere groepen van 6 tot 12 deelnemers.

Brochure aanvragen
Vragen of meer informatie?

Neem contact op ons

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug naar overzicht

Top vacature

Wil jij bijdragen aan de veiligheid van duizenden vluchtelingen? Zorg jij ervoor dat zij zich veilig voelen?