Skip to content

Medewerker Toegang en Veiligheid tbs Kliniek

Vacature

Medewerker Toegang en Veiligheid tbs Kliniek

 • location Rotterdam
 • clock 8 - 40 uur
 • study MBO

Medewerker Toegang en Veiligheid tbs kliniek

FPC de Kijvelanden in Poortugaal is onderdeel van Fivoor. In het Forensisch Psychiatrisch Centrum worden patiënten opgenomen met een strafrechtelijke maatregel tbs (Terbeschikkingstelling). Tbs-gestelden worden verpleegd en behandeld om uiteindelijk weer terug te kunnen keren in de maatschappij.

Als medewerker Toegang en Veiligheid ben jij het gezicht van de tbs kliniek, jij bent namelijk de eerste die medewerkers, bezoekers en overige externen zien als ze de kliniek binnen komen. Je draagt bij aan de veiligheid door het uitvoeren van toe- en uitgangscontroles. Dit doe je door:

 • Controle Legitimatiebewijzen
 • Toegangscontrole verboden middelen.
 • Toezichtcontrole meldkamer CCTV
 • Informeren huisregels en veiligheidsvoorschriften
 • Controle op veiligheidsaspecten en op de aanwezigheid van onbevoegden.

Als je onregelmatigheden of ordeverstoringen constateert, dan rapporteer je deze. In de rol van medewerker portiersloge ben je ook bedrijfshulpverlener. Is er een incident? Dan heb je contact met politie, brandweer of ambulance.

Wat breng je mee?

Naast een mbo-2 diploma Beveiliger, ben je in het bezit van een geldig BHV certificaat of ben je bereid deze te behalen. Je hebt affiniteit met de GGZ en de werkzaamheden in de meldkamer en bent in het bezit van rijbewijs B. Je kan goed overweg met de bekende softwareprogramma's (MS Word, Excel en Outlook) en hebt ervaring met technieken gericht op fysieke agressie en bent bereid hiervoor een training te volgen. Als persoon:

 • Ben jij in staat om werkinstructies en procedures nauwgezet op te volgen;
 • toon je initiatief en denk je actief mee over werkzaamheden;
 • weet jij op een prettige wijze je collega's van feedback te voorzien;
 • ben je hulpvaardig met een stabiel, empathisch en onbevooroordeelde grondhouding
 • en ben jij tot slot integer, betrokken en alert met een staaltje humor!

Je beheerst de Nederlandse taal goed en gaat gemakkelijk het gesprek aan. Beheersing van een tweede of derde taal is wenselijk. Je hebt een representatief voorkomen en er is een maximale reistijd van 45 minuten van je woonadres tot onze kliniek in Poortugaal. Zowel dames als heren worden overwogen voor deze functie. Vanwege de samenstelling van het team en de controle van vrouwelijke bezoekers, hebben, bij gelijke geschiktheid, dames de voorkeur.

Daarnaast is het werken in onregelmatige diensten voor jou geen probleem en ben je bereid om een of meerdere interne opleidingen te volgen die passen bij het werk dat je gaat doen.

Fivoor stelt scherpe eisen aan de integriteit en betrouwbaarheid van haar medewerkers. Voordat je bij ons in dienst komt, zal je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moeten weerleggen.

Wij bieden jou?

Wij bieden jou een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling. Deze functie is ingedeeld in functiegroep FWG 35 met een maximaal salaris van € 2.944,- bruto per maand o.b.v. 36-urige werkweek. Het uiteindelijke salaris is afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden zijn volgens cao GGZ en je bouwt pensioen op bij PFZW.

Bij Fivoor ontvang jij daarnaast:

 • een jaarlijkse vakantietoeslag van 8%;
 • een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 166 vakantie uren én 35 extra verlofuren (per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband) in de vorm van een levensfasebudget. Deze uren kan je jaarlijks sparen en gebruiken voor bijvoorbeeld een sabbatical;
 • een reiskostenvergoeding, waarbij de reiskostenvergoeding voor dienstreizen per auto (€ 0,33ct netto) erg aantrekkelijk is;
 • een "meerkeuzesysteem" arbeidsvoorwaarden, waarmee je de mogelijkheid hebt om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld extra verlof, aanschaf van een fiets, sportschoolabonnement, studiekosten of het lidmaatschap van een vakbond of beroepsvereniging;
 • flinke korting op verzekeringspakketten zoals op je zorgpremie en voor je auto, opstal en inboedel;
 • de mogelijkheid tot het volgen van diverse E-learnings, vakgerelateerde cursussen en beurzen, congressen en opleidingen.

Keuze genoeg! Benieuwd naar alle arbeidsvoorwaarden die wij jou te bieden hebben? Neem dan snel een kijkje op onze arbeidsvoorwaarden pagina.

Over Fivoor

Fivoor is gespecialiseerd in psychiatrische zorg voor enerzijds patiënten met een forensische indicatie en anderzijds patiënten die een heel specifieke behandeling nodig hebben vanwege een hoog intensieve zorgbehoefte.

Samen maken we Fivoor. Met onze cliënten, onze partners, onze omgeving en elkaar. Bij ons staat de goede samenwerkingsrelatie met collega's en patiënten centraal. De lijnen zijn kort en we leveren maatwerk voor onze patiënten. Fivoor prikkelt jou om out of the box te denken en met hart en ziel samen te werken aan perspectief voor iedereen. Wil jij in een uniek werkveld de zorg aan gaan? Dan is Fivoor dé plek voor jou

Soliciteer op deze vacature
Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Peter

Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Terug naar overzicht

Top vacature

Wil jij bijdragen aan de veiligheid van duizenden vluchtelingen? Zorg jij ervoor dat zij zich veilig voelen?